Siirry pääsisältöön
Varsinais-Suomen Näkövammaisten logo.
Varsinais-Suomen Näkövammaisten logo.

Tieto Auki -palvelu

Tieto auki -palvelun esittely
Väinön työtila

Tieto auki-palvelu tarjoaa näkövammaisille yksilöllisiin tarpeisiin räätälöityä ict-ohjausta Stea:n rahoituksella. Palvelu tarjoaa sekä yksilö - että ryhmäohjausta. Ohjausta on mahdollista saada sekä yhdistyksen aluetoimintakeskuksessa, kotikäynteinä että etänä. Palvelu tarjoaa opetusta sekä tietokoneiden Windows, Linux että Mac os-järjestelmissä ja iOs - ja Android-mobiililaitteissa. Myös Daisy-soitinten ja muiden näkövammaisten tietoteknisten apuvälineiden käytönopetusta voi saada palvelun kautta.

Palvelun tiloissa on myös mahdollista tutustua näkövammaisten tietoteknisiin apuvälineisiin kuten ruudunlukuohjelmalla varustetut tietokoneet ja puhelimet, daisy-soittimet ja tekstintunnistuslaitteet.

 

Kurssit

 

Palvelu järjestää yhdistyksen aluetoimintakeskuksessa pienryhmämuotoisia ict-kursseja. Kursseilla opetetaan tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöä näkövammaisten apuvälineillä. Kurssipäivät ja kurssien aiheet löytyvät Äänipostista.

Kurssin hinta on 5 euroa per kerta (sisältää kahvin ja kahvileivän). Kurssimaksu maksetaan joko käteisellä kurssin yhteydessä tai jälkikäteen yhdistyksen tilille.

Kurssien kouluttajana toimii Väinö Rihti, jolta voit myös kysyä lisätietoa kursseista p. 0401592688 tai sähköpostitse vaino(at)vsn.fi

Ilmoittautumiset kursseille tehdään yhdistyksen toimistoon puhelimitse 044 2415 321 / 044 241 5441 tai sähköpostitse 

toimisto(at)vsn.fi

Kursseille on mahdollista osallistua myös Teams-etäyhteydellä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat osallistua etänä.

 

Kotikäynnit ja yksilöllinen ohjaus

 

Ict-ohjausta on mahdollista saada myös yksilöllisesti aluetoimintakeskuksessa tai kotikäyntinä. Kotikäynnin hinta on 20 euroa, aluetoimintakeskuksessa ohjauksen hinta 10 euroa (sisältää kahvin ja kahvileivän).

Lisätiedot Väinö Rihti p. 040 159 2688 tai sähköpostitse vaino(at)vsn.fi

 

Ict-tuki

 

Palvelun kautta voi saada ict-tukea myös puhelimitse ja sähköpostitse.

Puhelinajat ovat ma klo 8-10 ja ke klo 8-9. Muina aikoina varaudu jättämään soittopyyntö vastaajaan.

Soita tukipyynnöissä palvelun puhelinnumeroon 040 159 2688 tai lähetä sähköpostia

vaino(at)vsn.fi

Etätuessa on mahdollista käyttää RIM-sovellusta. Ohjeet sovelluksen asennukseen ja käyttöön löytyvät tältä sivulta latauslinkin alapuolelta.

Asennus
Yllä olevasta linkistä voi ladata rimsetup.exen, jonka avulla RIM asennetaan tietokoneelle. Asennus on hyvin yksinkertainen, mutta tarvittaessa sovellus voidaan asentaa myös toimistolla tai kotikäynnillä.
RIM-sovelluksen käyttö NVDA:lla
RIM avataan työpöydän pikakuvakkeesta. Ensimmäisellä käynnistyskerralla sovelluksessa täytyy valita kohta "Receive remote help", jatkossa sovellus muistaa valinnan.
Ennen etäyhteyden ottamista aloitetaan puhelu, ja kumpikin osapuoli avaa sovelluksen omalta koneeltaan. Etätuen antaja määrittää istunnolle salasanan, jonka hän kertoo asiakkaalle. Asiakkaan NVDA:n pitäisi mennä automaattisesti salasanakenttään. Kun salasana on kirjoitettu voidaan vain painaa Enteriä. Jos salasanakenttä ei aukea automaattisesti pitää mennä komennolla Control+Home sivun alkuun. Tekstikenttä, johon salasana syötetään, löytyy painamalla E:tä tai pari kertaa alanuolta sivun ylälaidasta. Salasanakenttä avataan välilyönnillä. Kun salasana on syötetty, voidaan painaa Enteriä.
Nyt etäyhteys on avattu. Kun sovitut asiaton saatu tehtyä, voi etätuen antaja katkaista yhteyden tietokoneiden väliltä.