Siirry pääsisältöön
Varsinais-Suomen Näkövammaisten logo.
Varsinais-Suomen Näkövammaisten logo.

Ko­ke­mus­toi­mi­jat

Kokemustoimija kertoo tarinansa

Kokemustoimijoina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Kokemustoimija pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kokemustoimijoita voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksikuljettajien koulutuksiin. Kokemustoimija voi toimia myös vertaistoimijana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.

Kaikilla kokemustoimijoilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemustoimijan prototyyppiä ei ole, vaan toimijoina on hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Kokemustoimijan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Alueellamme toimii tällä hetkellä neljä kokemustoimijaa

Päivi Helminen p. 0500 534 332

Noora Mäkelä p. 040 708 6870

Taru Luukkala p. 040 836 7759

Päivi Vigg p. 02 735 7317

Yhteydenotto tapahtuu joko ottamalla suoraan yhteyttä kokemustoimijoihin tai yhdistyksen toimiston kautta puhelimella p. 044 2415 321, 044 2415 441 tai sähköpostitse toimisto(at)vsn.fi

Toimijan kanssa voitte sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.