Tie­to Au­ki -pal­ve­lu

Tieto auki -palvelun esittely

Tieto Auki -palvelu järjestää näkövammaisille yksilöllisiin tarpeisiin sovitettua atk-koulutusta STEAN:n rahoituksella. Koulutus sisältää atk-työskentelyn mahdollistavien apuvälineiden esittelyn ja koulutusta niiden käytössä. Koulutusta järjestetään sekä Windows että Linux-ympäristössä ja matkapuhelimen Talks-puheohjelmassa. Syntetisaattorin ruudunlukuohjelmana käytetään joko Jaws- tai SuperNovan ruudunlukuohjelmaa. Palvelu tarjoaa käyttömahdollisuuden myös pistekirjoittimeen ja pistenäyttöön. Kurssilla voi myös käyttää omaa kannettavaa tietokonetta, mikäli oppilas niin haluaa.

Koulutustilat sijaitsevat Varsinais-Suomen Näkövammaisten aluetoimintakeskuksessa:
Läntinen Pitkäkatu 37
2. krs (ovisummeri)
20100 Turku

Ruudunlukuohjelmilla ja puheella varustettuihin tietokoneisiin, puhuviin iPhoneen, iPadiin, LG Easy Smart ja BlindShell–puhelimeen voit tutustua Tieto auki -palvelun tiloissa. LG:n Easy Smart on näppäimistöllä ja kosketusnäytöllä varustettu puhuva simpukkapuhelin.

Kurssikäytännöt

Kursseilla opetetaan tietokoneen käyttöä pelkästään näppäinkomennoilla. Windowsin ruudunlukuohjelmana käytetään joko Supernova/Hal- tai Jaws-ohjelmaa ja NVDA-ruudunlukuohjelma on myös tarvittaessa käytettävissä. Jos käytät muuta ohjelmaa ja työskentelet hiirellä, kerro kurssitoiveestasi hannu.suvanto@vsn.fi.

Kurssipäivän hinta 10 euroa ja kolmetuntinen 5 euroa per kerta.
Kurssit maksetaan käteisellä kurssin alussa tai laskulla jälkikäteen.
Päiväkurssin hinta sis. ruokailun ja kolmetuntinen kahvin ja kahvileivän.

Kerro ilmoittautuessasi tietokone- tai kännykkätaitosi.
Mahdolliset peruutukset viim. kurssia edeltävänä arkipäivänä klo 9 mennessä.
Myöhemmin tehdyistä peruutuksista esitettävä lääkärintodistus, muuten kurssimaksu veloitetaan.

Kurssien kouluttajana toimii Hannu Suvanto, jolta saat myös lisätietoja kurssien sisällöstä joko puh. 040 159 2688 ma klo 8 - 10 ja ke klo 8 - 9 tai
sähköpostitse: hannu.suvanto@vsn.fi

Ilmoittautumiset:
Yhdistyksen toimistoon puhelin 044 2415 32
1 tai sähköposti toimisto@vsn.fi

Elokuun kurssikalenteri

Ma 13.8. klo 13:00 - 15:30 Nuorten kurssi: Ruudunlukuohjelmilla tietokoneet ja matkapuhelimet tutuiksi.

Ti 14.8. klo 9:30 - 15:30 älypuhelimien kartat-sovellukset ja reittien etsiminen käytännön harjoituksin navigoiden lounaspaikkaan tai vastaavaa sekä iPhonen BlindSquare-sovelluksella ympäristön tutkimista.

Ke 15.8. klo 9:00 - 12:00 iPhone-puhelimen käytön alkeet. Tutustumme kosketusnäytöllä varustettuun iPhone-matkapuhelimeen ja sen käyttöön VoiceOver-ruudunlukuohjelmalla. Kurssi sopii juuri puhelimen hankkineille ja kertaukseksi muille.

Klo 12:30 – 15:30 Facebook: Facebook-tilin luonti ja tutustumista Facebookiin sekä tietokoneen selaimella että iPhonen Facebook-sovelluksella.

Ti 21.8. klo 9:30 – 15:30 Celianet-päivä: Tule tutustumaan kuinka etsitään ja ladataan kirjoja Celianet-verkkopalvelusta tietokoneelle ja älypuhelimen sovellukseen sekä mitenkä siirretään ladatut kirjat tietokoneelta kuuntelulaitteelle. Saat päivän aikana ladattua mielikirjojasi, vaikka se ei kotona vielä onnistuisikaan. Otathan oman kuuntelulaitteesi mukaan!

Ke 22.8. klo 9:00 - 12:00 iPhone-puhelimen käytön alkeet. Tutustumme kosketusnäytöllä varustettuun iPhone-matkapuhelimeen ja sen käyttöön VoiceOver-ruudunlukuohjelmalla. Kurssi sopii juuri puhelimen hankkineille ja kertaukseksi muille.

Klo 12:30 – 15:30 Facebook: Facebook-tilin luonti ja tutustumista Facebookiin sekä tietokoneen selaimella että iPhonen Facebook-sovelluksella.

Ma 27.8. klo 10:00 - 15:00 Avoin tutustumispäivä Tieto auki -palvelun kurssitoimintaan ja puhuvilla ruudunlukuohjelmilla varustettuihin tietokoneisiin, BlindShell ja LG Easy Smart –android-puhelimiin sekä iOS-laitteisiin iPhone ja iPad. Nuo Androidit sekä iPhonet ja iPadithan ovat kosketusnäytöllisiä laitteita LG:tä lukuunottamatta, joka on sekä kosketusnäyttö- että näppäinpuhelin. Ilmoittautuminen on suotavaa kahvitarjoilun vuoksi joko toimisto@vsn.fi tai 044 241 5321.

Ti 28.8. klo 9:30 – 15:30 Celianet-päivä: Tule tutustumaan kuinka etsitään ja ladataan kirjoja Celianet-verkkopalvelusta tietokoneelle ja älypuhelimen sovellukseen sekä mitenkä siirretään ladatut kirjat tietokoneelta kuuntelulaitteelle. Saat päivän aikana ladattua mielikirjojasi, vaikka se ei kotona vielä onnistuisikaan. Otathan oman kuuntelulaitteesi mukaan!

Ke 29.8. klo 9:00 – 12:00 iPhone-puhelimen käytön alkeet. Tutustumme kosketusnäytöllä varustettuun iPhone-matkapuhelimeen ja sen käyttöön VoiceOver-ruudunlukuohjelmalla. Kurssi sopii juuri puhelimen hankkineille ja kertaukseksi muille.

Klo 12:30 - 15:30 iPhone ja iPad: Puhelin- ja FaceTime-sovelluksilla soittaminen ja yhteystietojen käsittely.