Vakka-Suomen Näkövammaiset ry

Yhdistys on perustettu 29.1.1987

Sen toiminta-alueena on Vakka-Suomi eli Laitilan ja Uudenkaupungin kaupungit sekä Kustavin, Pyhärannan, Taivassalon ja Vehmaan kunnat.

Yhdistyksen kotipaikka on Laitila.

Jäseniä on 27, keski-ikä 73 vuotta, alle 65 vuotiaita 8.

Kannatusjäseniä on 27.

Toiminta

Vuosittain pidetään sääntömääräiset vuosikokoukset keväällä ja syksyllä. Kokouskokoontumiset ovat paitsi virallisia myös jäsenten tärkeitä toistensa tapaamisia, jolloin syödään, juodaan kahvit ja seurustellaan kiireettömästi. Kokoukset järjestetään mahdollisuuksien mukaan tasapuolisesti kaikissa toiminta-alueen kunnissa. Kesäisin tehdään yhden päivän kesäretki ja vietetään ns. leiripäivää jossakin toiminta-alueen kunnassa, yleensä alueen seurakuntien leirikeskuksissa.

Toiminta on pienimuotoista johtuen osittain jäsenistön jakaantumisesta eri kuntiin ja ikärakennekin rajoittaa, samoin aktiivien järjestäjien vähyys. Kuitenkin koemme, että harvat kooontumiset ovat jäsenille ja heidän tukijoukoilleen niin tärkeitä, että niihin jaksetaan osallistua suurella joukolla. Toimintaamme osallistuu myös kannatusjäseninä sellaisia ikääntyneitä, joiden näkökyky on heikentynyt, mutta eivät joko täytä täysin näkövannakriteeriä tai eivät muusta syystä halua liittyä alueyhdistyksen jäseneksi.

Alueen seurakunnat tukevat toimintaamme antamalla tilojaan käyttöömme ja mm Laitilan seurakunnan diakoniatyöntekijä voi käyttää työaikaansa meidän toimintaamme tukemaan.

Hallitus kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa.

Puheenjohtajana Pirkko Kutila

Karjalantie 44 23500 UUSIKAUPUNKI puh. 842 2803 tai 044 535 3016

pirkko.kutila@uusikaupunki.fi

jäseninä Satu Isotahdon, vpj, Mirva Hotanen, Lauri Pirilä ja Ilkka Talvinen.

13.11.2014/PK