Jäsentiedote 13/2017

Aluetoimintakeskuksen aukioloajat ja yhteystiedot

Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry: n aluetoimintakeskus palvelee
ma - to klo 9 – 15.

YHTEYSTIEDOT
Läntinen Pitkäkatu 37, 20100 Turku, toinen kerros, ovisummeri.

Olemme luopuneet vanhasta 02-alkuisesta numerosta. Onhan sinulle toimiston numerot:
Toiminnanohjaaja Marika Leinonen-Vainio, p. 044 2415 321, marika@vsn.fi.
Palveluohjaaja Sari Ala-Tuuhonen, p. 044 2415 441, sari@vsn.fi.
Meidät tavoittaa myös yhteisellä sähköpostilla toimisto@vsn.fi.

Safkaklubi

Syksyn safkaklubi jatkaa kevään välimerellisiä tunnelmia.
Torstaina 24.8. klo 13:30 mennään tutustumaan Tres-ravintolaan.
Ravintola on Hansakorttelissa osoitteessa Eerikinkatu 15, entisissä Hesburger-ravintolan tiloissa, kauppahallia vastapäätä. Ravintolan sisäänkäynti on sekä kadulta, että kauppakeskuksen sisältä, toisesta kerroksesta. Treffataan kadunpuolen ovilla klo 13:15.

Ilmoittautuminen safkaklubiin viimeistään ke 16.8. toimistolle toimisto@vsn.fi tai p.044 2415321. Nopeat herkuttelevat, paikkoja on rajoitetusti!

Tapahtumat Rauhaniemessä, liikuntaa ja venetsialaiset

Maksuton kaikille avoin keskiviikkosauna 30.8.asti aina klo 14 – 18.

Tanssillinen liikuntailtapäivä tiistaina 15.8. klo 14 – 18. Tanssien jälkeen juodaan kahvit ja paistetaan vohvelit. Ilmoittautumiset toimistolle 14.8.

Venetsialaiset la 26.8. Ilta aloitetaan yhteisellä ruokailulla klo 17.

Tarjolla on herkullisen BARBEQUE MENUn antimia:
Alkupalaksi vihreää salaattia, cheddarjuustoa ja marinoitua sipulia, savulohi-perunasalaattia, paprika-coleslawsalaattia ja yrttifocaccialeipää. 
Pääruuaksi: Savu bbq-kastikkeella glaseerattua viljaporsaankylkeä, yrttibratwurstia, paahdettuja perunoita ja kasviksia sekä konjakkisinappia. Ruokajuomina vesi ja mehu.

Illan musiikista vastaavat Samu Hagström ja Erkka Makkonen.
Osallistumismaksu 10 euroa.

Varaa paikkasi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään to 17.8., sillä tapahtumaan mahtuu vain 40 osallistujaa.
Ilmoittautumiset toimisto@vsn.fi tai p. 044 2415 321.


Opastettu ja kuvailutulkattu kävely Aurajoen rannalla

AURAJOEN HISTORIAA NÄKYVÄKSI KUVAILLEN JA YHDESSÄ KULKIEN

Tule mukaan opastetulle ja kuvailutulkatulle kävelylle Aurajoen rannalle perjantaina 1.9. Kierros alkaa klo 13 Borenpuistosta (Linnankatu 38) ja kestää noin kaksi tuntia. Kävelyn jälkeen tapahtuma jatkuu Rantakertussa klo 15:15 – 17:00 ruokailun ja tietokilpailun merkeissä.

Osallistumismaksu on 10 euroa. Hinta sisältää opastetun kierroksen ja ruokailun. Tapahtumaan mahtuu vain 30 henkilöä, joten ole nopea ja ilmoittaudu pian tai viimeistään ma 28.8. mennessä: toimisto@vsn tai p. 044 2415 321.

Satavuotias, saavutettava Suomi. Aurajoen historiaa näkyväksi kuvaillen ja yhdessä kulkien toteutetaan yhteistyössä LC Turku Auroran ja Suomi 100 hankkeen kanssa.


100 näkkäriniksiä

Itsenäisen elämän tukemiseen on monia eri keinoja. On yhteiskunnan tarjoamia palveluita ja apuvälineitä, mutta on myös oma mielikuvitus ja muiden näkövammaisten antamat neuvot ja vinkit.

Kattojärjestömme Näkövammaisten liitto kerää teemavuotensa kunniaksi juuri näitä näkkäriniksejä itsenäisen elämän tukemiseksi. Tavoitteena on kerätä 100 näkkäriniksiä. Liitto valitsee neuvokkaimman yhdistyksen, eli eniten niksejä keränneen yhdistyksen. Lähdetään siis myös me, varsinaissuomalaiset, talkoisiin mukaan!

Kumilenkki shampoopullon ympärillä, erilaiset kohomerkinnät tarratyynyillä, sinitarralla tai kohotussilla. Mitä kaikkia arjen niksejä sinulla tai tutullasi on käytössä kodinaskareissa tai harrastuksissa? Koostamme kaikista alueen nikseistä vuoden lopulla yhtenäisen opuksen ja jaamme sen kaikkien hyödyksi. Koosteen otsikko voisi olla vaikka Varsinaisen hyvät näkkäriniksit.

Omat tai tietämäsi niksit voit laittaa Noora Mäkelälle noora15makela@gmail.com tai 040 7086 870. Sähköpostilla tavoitat varmemmin, sillä puhelimeen ei pysty aina vastaamaan. Niksitalkoisiin osallistuneiden kesken arvotaan kolme palkintoa.