Ajankohtaista

Huom! Ilmoittautuminen tapahtumiin ja kerhoihin erityisen tärkeää!

Yleisten ohjeiden ja suositusten mukaisesti tapahtumia voidaan järjestää. Jotta voimme järjestellä turvavälit tiloissa ja tapahtumissa, on ilmoittautuminen erityisen tärkeää. Ilmoittaudu siis aina toimistolle ja kerro, onko sinulla tulossa myös avustaja mukaan.

 

Tulevat tapahtumat

Muovipärekurssi Rauhaniemessä, peruttu

Kurssi peruttu vähäisen osallistujamäärän johdosta.

Keramiikkakurssi alkaen tiistaina 4.8.                    
                                                                

Turun Tuulenpesällä, Käsityöläiskatu 14,

Ilmoittautumiset Helena Eskonmaa puhelin 050-4094158 keskiviikkona 1.8. mennessä. Muutama mahtuu vielä mukaan, mutta ole nopea!

Kokataan ja syödään yhdessä ma 17.8. klo 16-20

 

Paikkana aluetoimintakeskuksen uusi ja hieno keittiö.
Kokkaillaan yhdessä mm. arkirisotto uunissa, mausteiset silakkapihvit ja jälkiruoaksi helppo sitruuna-jogurttijäätelö. Osallistumismaksu 5 €/hlö. Mukaan tarvitset iloisen kokkausfiiliksen sekä oman essun. Ilmoittautumiset toimistolle 10.8. mennessä.

 

Luontoliikuntapäivä Kuhankuonolle 22.8.2020 noin klo 11-15

Luontoliikuntapäivä järjestetään tänä vuonna vähän eri tavalla. Luontoliikuntapäivä pidetään Kuhankuonolla 22.8. lauantaina. Tutustumme yhdessä miten Kuhankuonolle pääsee julkisilla kulkuvälineillä ja millaista luontoa siellä on. Kokoontuminen on Puutorin vessan edessä kello 10. Siitä menemme bussilla Kuhankuonolle. Bussin kertalippu maksaa 3 € ja bussissa kelpaavat myös kaikki Fölikortit. Paikan päällä on muutama eripituinen ja eri asteinen reitti valittavana. Tarjolla on kahvia kastettavalla, makkaraa sekä täytetty sämpylä. Mikäli haluat on mahdollisuus myös käydä kastautumassa järvessä, saunaa tällä kertaa ei ole. Takaisin lähdemme Fölibussilla siinä neljän maissa. Toki sieltä voi itse lähteä myös jo aiemmin, tai halutessaan vielä myöhemminkin. Osallistumismaksu on 5 €.

 

Ilmoittautumiset toimistolle sähköpostiin toimisto@vsn.fi tai puhelimitse p. 044-2415 321 Nina tai p. 044-2415 441 Heidi. 13.8. mennessä.

 

Safkaklubi tiistaina 25.8. klo 12.00 Ruissalossa Ravintola Mainingissa Pursiseuranranta 30

 

Lounas (10,90 – 25 euroa) sisältää alkusalaatin, leivän ja pääruoan pöytiin tarjoiltuna sekä kahvin ja teen. Pääruokavaihtoehdot ovat kalapainotteisia. 

Katso Ruissalonmaininki.fi/lounas. AlaCarte-annoksia ei saa lounasaikana.

Tervetuloa vanhaan, viihtyisään ja mielenkiintoiseen paikkaan, joka on toiminut myös huvilana ja Suomen ensimmäisenä lentoterminaalina.

Ravintolaan on portaita, mutta ulkoterassille pääsee helpommin. Ilmoittautuminen 13.8. mennessä toimistolle sähköpostiin toimisto@vsn.fi tai p. 044-2415 321 Nina tai p. 044-2415 441 Heidi.

 

Kesäkauden päättäjäiset 5.9. Rauhaniemessä klo 13.00-16.00

Tarjolla maistuva keittolounas ja pullakahvit. Ohjelmassa on musisointia, yhteislaulua Pertti Tammisen johdolla ja iloista yhdessäoloa. Osallistumismaksu 5 €. Ilmoittautumiset toimistolle 19.8. mennessä. 

Lukupiiri 14.9.

Heippa kaikki kirjojen ystävät!

Taas on aika siirtyä kesälaitumille ja syksyllä taas pyöräytetään lukupiiri käyntiin.

Tässä pari kirjaa kesälukemiseksi riippukeinuun tai vaikka sinne laiturin nokkaan.

Kirjat löydät Celian valikoimista.

 

Enni Mustonen, Pukija. Taas uusi kirja Syrjästäkatsojan tarinoihin.

Toisena Jan Guilloun kirja Punaisen ja mustan välissä.

 

Syyskuun toinen maanantai pohditaan näitä kirjoja yhdistyksen kerhotilassa tuttuun kellonaikaan eli 12-14.

 

Lämpimät kiitokset etälukupiiriläisille ja kaikille oikein mukavaa ja aurinkoista kesää!

Viihdytään hyvien kirjojen parissa!

Lukuisin terkkusin Marjuska

 

Kokopäiväretki Tampereelle lauantaina 31.10

 

Lähdemme Turun linja-autoaseman tilausajolaiturista klo 7.30.

Tampereella teemme aluksi 45 minuutin pituisen opastetun ja mielenkiintoisen kierroksen museokeskus Vapriikissa.

Sen jälkeen nautimme maittavan buffet- lounaan Museoravintola Valssissa. Lounas sisältää salaatit, bataatti-basilikakeiton, leivät, naudanfilepihvin punaviinikastikkeella, lämpimän lisukkeen sekä juomat, kahvin/teen ja marjahedelmäsalaatin.

Katso lisää museosta ja ravintolasta osoitteesta vapriikki.fi.

Lounaan jälkeen kävelemme noin 350 metriä Tampereen Komediateatteriin jossa esitys Piru naiseksi alkaa klo 14. 

Piru naiseksi on ylistys kauneudelle, älykkyydelle ja juonittelulle. Sen jo kaikki tietää, että kaiken takana on nainen – ja tässä näytelmässä selviää sekin, miten näin on päässyt käymään, ja kuinka totta se onkaan.

Aikuinen nainen on maailmankaikkeuden rakastettavin ja pelottavin taruolento. Hänellä on ratkaisu kaikkeen, ja vastaukset myös sellaisiin kysymyksiin, joita ei ole koskaan esitettykään.

Kaikki ne roolit ja taakat, jotka ovat miehille liian raskaita, lankeavat tietenkin naisten osaksi. Mutta heille nämä taakat luonnollisesti kuuluvatkin, sillä naiset ovat iättömiä ja ajattomia, ja vahvoja myös heikkoina hetkinä. Piru naiseksi on kirjoitettu varta vasten maamme kahdelle koomisimmalle näyttelijälle – Jaana Saariselle ja Jukka Rasilalle. Sukupuolten välinen tasa-arvo on pelkkä hämyinen illuusio, joka ei ehkä koskaan täysin toteudu – sillä nainen on ollut, on ja tulee aina olemaan parempi. Ja äänekkäämpi.

Katso lisää osoitteesta komediateatteri.fi

Paluumatkalla pidämme lyhyen tauon ja palaamme Turkuun noin kello 19.

Retken hinta on 50 euroa/osallistuja ja se sisältää matkan, pääsylipun ja opastuksen museoon sekä lounaan ja teatterilipun.      

Ilmoittautuminen toimistoon 17.9 mennessä.

 

Fysioterapeuttien vetämä liikunta syksyllä

 

Syksyllä 21.9. alkaen maanantaisin ICT-talolla klo 17-18 yhteensä 8 kertaa. Ilmoittautuminen 7.9. mennessä toimistolle.

 

Kerhotoiminta ja vakioliikuntavuorot jatkuvat

Historia klo 12-14 (kerran kuukaudessa)

alkaen 28.9

 

Lukupiiri klo 12-14 (kerran kuukaudessa)

alkaen 14.9.

 

Kässäilyä klo 12-15 (kerran kuukaudessa)

alkaen 3.9.

 

Muistikerho klo 12-14 (kerran kuukaudessa)

alkaen 10.9.

 

Espanja klo 10-12 (joka torstai)

alkaen 10.9.

 

Kokataan ja syödään yhdessä klo 16-19

17.8. (ma), 24.9. (to), 12.11. (to)

 

Tekniikka-kerho (joka toinen tiistai) klo 16.00-17.30

alkaen 15.9

 

Kontaktikerho (joka toinen tiistai) klo 13.00-14.30  

alkaen 15.9.

 

Vakioliikunnat

 

Sokkopingis; Aluetoimistolla maanantaisin ja perjantaisin alkaen klo 16.00

Zumba; tiistaisin klo 18.30-19.30 Aluetoimiston uusissa remontoiduissa tiloissa. Seuraavassa äänipostissa tarkemmin aloitusajankohta.

Impivaaran kuntosali, Männistö; tiistaisin klo 16.00-17.00, alkaa 1.9.

Faskia; torstaisin klo 15.00-16.00 Aluetoimiston uusissa remontoiduissa tiloissa. Vuoroviikoin laviksen kanssa. Seuraavassa äänipostissa tarkemmin aloitusajankohta.

Lavis; torstaisin klo 15.00-16.00 Aluetoimiston uusissa remontoiduissa tiloissa. Vuoroviikoin faskian kanssa. Seuraavassa äänipostissa tarkemmin aloitusajankohta.

Ruusukorttelin kuntosali; torstaisin klo 17.00-19.00, alkaa 3.9.

Maalipallo; torstaisin Pallivahan koulu, klo 19.00-20.00, alkaa 3.9.

Vesijumppa, Petreliuksen uimahalli; perjantaisin klo 12.45-13.30, alkaa 4.9.

 

Teetkö kädentaitotuotteita myyntiin?

Haluaisitko tuotteitasi yhdistyksen toimistolle käsityönäyttelyyn? Jos innokkaita kädentaitajia löytyy, olisi ajatuksena koota käsityönäyttely yhdistyksen toimistolle. Näyttelyyn kerätään mallikappaleita alueemme käsityöntekijöiden tuotteista ja niiden yhteyteen tekijän yhteystiedot. Toimistolla kävijät ja tuotteista kiinnostuneet voivat olla itse yhteydessä käsityöntekijään ja tilata tuotteet suoraan heiltä. Näin saataisiin laaja näyttelynomainen kattaus alueen näkövammaisosaamisesta ja niiden tekijöistä toimistolle. Lisätietoja käsityövastaavalta, Noora Mäkelä p. 040-7086870 tai noora15makela@gmail.com  

 

 

Tieto auki -kurssikalenteri syksy 2020 elokuu

 

Kurssitarjonta palaa etäkursseista lähikursseihin niin, että halutessaan voi kurssille osallistua myös Teams-etäyhteyden kautta, mikäli on hankaluuksia saapua paikan päälle. Muistathan erikseen ilmoittautua kursseille ja mainita halustasi osallistua etänä. Kurssit pidetään Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n Tieto Auki -palvelun opetustiloissa, Läntinen pitkäkatu 37, 20100 Turku, toinen kerros.

 

Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n Tieto auki -palvelun kurssien syyskausi käynnistyy tiistaina, elokuun 11. päivä älypuhelinesittelyiden merkeissä. Maanantait ovat Tieto auki -palvelun tuki- ja kotikäyntipäiviä sekä tiistait ja keskiviikot varsinaisia kurssipäiviä. Maanantaisin voit erikseen sovitusti tulla tutustumaan palvelun toimintaan ja vaikkapa ottaa oman kannettavan laitteenkin mukaasi, jolloin voidaan laitteillesi tehdä tarpeellisia päivityksiä. Tieto auki -palvelun ICT-asiantuntia Hannu Suvannon puhelintukiaika on maanantaiaamuisin klo 8 - 10 ja keskiviikkoaamuisin klo 8 – 9, maanantaista 3. elokuuta alkaen. Muina aikoina varaudu jättämään soittopyyntö vastaajaan ja kerro asiasi lyhyesti ja jätä myös puhelinnumerosi. Soita Tieto auki -palvelun tukipyyntö- ja muissa kuin ilmoittautumisasioissa palvelun puhelinnumeroon:

040 159 2688

 

Ilmoittaudu kursseille puhelimitse:

044 241 5321 tai sähköpostilla:

toimisto@vsn.f