Ajan­koh­tais­ta

Yhteystiedot

 Läntinen Pitkäkatu 37, 20100 Turku, toinen kerros, ovisummeri. Toimiston sähköposti toimisto@vsn.fi

Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry

Ääniposti 10/2019

 

Boulder-tapahtuma

 

Tapahtuma kaikenikäisille näkövammaisille Boulder-tehtaalla lauantaina 18.5 klo 16-18, osoitteessa Ruukinkatu 4, perheet ovat tervetulleita. Tapahtuma osallistujille ilmainen. Varaudu urheilullisin vaattein. Seinäkiipeilyssä tarvittavat kengät saat lainaan Bouldertehtaalta.  Jos tarvitset avustajaa, otathan oman avustajan mukaan.  Paikalla mukana menossa Jenni Karppinen ja Niina Palletvuori.  Ilmoittautumiset 10.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen anu@vsn.fi<mailto:anu@vsn.fi> tai puhelimitse 0400 398972.

Historiakerho 


27.5. klo 12 – 14 aluetoimintakeskuksessa.

Tarinamme etenee poliisilaitokselta kohti keskustaa. Kirkkoja ja monenlaisia muita laitoksia, mielenkiintoisia tapahtumia ja henkilöitä peltisepistä kuninkaallisiin. Hienoja huveja mutta myös murheellista jännitysnäytelmää. Paljon kadonnutta, mutta runsaasti myös nykypäivään sopeutettua. Tervetuloa jälleen suurella ja innostuneella joukolla mukaan. Kevätterveisin Jukka

 

Kesäkauden avajaiset Rauhaniemessä

 

Vietämme perinteistä kevään tapahtumaa la 25.5 klo 13 – 16 grillauksen, salaatin ja kahvitarjoilun merkeissä. Ohjelmassa on ainakin musiikkia, puhetta, uintia, saunomista ja runsaasti mukavaa yhdessäoloa. Käsityön taitajat esittelevät ja myyvät tuotteitaan käteismaksulla.  Myyjät tekevät paikkavarauksen Anulta 0400398972. Tarjoilun vuoksi toivotaan muiltakin ilmoittautumista. Tervetuloa tutustumaan remontoituihin sisätiloihin ja testaamaan uusia kalusteita,tapahtuma on maksuton.

 

Pieni-Ele-keräyksen kiitoskahvit


Kiitoskahvit Pieni Ele keräykseen osallistuneille vapaaehtoisille ti 28.5.

Pannu kuumana klo 13-15 paikassa Lounatuulet Saarni-Tammi tila Läntinen Pitkäkatu 33 pohjakerros. Tervetuloa!

Tiedoksi:

Yhdistyksen ylimääräinen jäsenkokous, jossa valitaan hallituksen uusi puheenjohtaja, pidetään kesäkuussa, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.


Sokkopingiksen pariturnaus 


15.6. Turussa sokkopingiksen cup-kausi on saatu päätökseen, mutta ihan vielä ei ole aika aloittaa kesätaukoa. Perinteisten harrastajien kesäkisojen tilalla järjestetään tänä vuonna uusi turnaus, jossa kokenut ja kokematon, turnausjäärä ja harrastaja, pelaavat yhdessä joukkueena. Tämä on meidän pariturnaus. Lähde mukaan kokeilemaan uutta lajia, tai löytämään uutta vivahdetta tuttuun harrastukseen. Tämä on leikkimielinen turnaus, jota ei kannata ottaa turhan vakavasti. Lainavarusteita on Turussa runsaasti.

Mikä ihmeen pariturnaus?

Paripeli on joukkuepelistä tehty muunnelma, jossa kahden pelaajan joukkue pelaa toista joukkuetta vastaan. Peliä pelataan kahden syötön syöttövuoroin 21 pisteeseen. 11 pisteessä on päiden vaihto. Kuten joukkuepelissäkin, paripelissä syöttävä pelaaja poistuu pöydän äärestä oman syöttövuoronsa jälkeen. Näin jokainen pelaa yhteensä neljän syötön ajan pöydän ääressä, ensin vastustajan syöttövuoron ja sitten omansa. Pelin säännöt ovat muuten samat kuin normaalisti. Joukkueen on pidettävä laseja koko ottelun ajan. Kummallakin joukkueella on yksi aikalisä sekä minuutin tauko päiden vaihdon aikana. Ja koska toivotamme aivan ummikotkin mukaan, ei pienistä unohduksista nipoteta ihan samalla tavalla kuin kauden muissa turnauksissa. Myös peruspelin säännöt kerrataan tulokkaille. Niihin kannattaa kuitenkin tutustua etukäteen osoitteessa https://sokkopingis.fi/ Tässä turnauksessa pareja ei valita itse. Turnausjärjestäjä arpoo tasapuolisuuden nimissä sopivat parit. Taitotason arvioinnissa käytetään kuluneen kauden keskimääräistä sijoitusta siihen osallistuneiden pelaajien osalta. Parit ilmoitetaan viimeistään otteluohjelman yhteydessä.

Yksipäiväinen turnaus pidetään lauantaina 15.6. klo 10 alkaen. Pelipaikkana on Varsinais-Suomen näkövammaisten aluetoimisto (Läntinen pitkäkatu 37, Turku, 2. krs), joka on monille jo tullut tutuksi Turun turnauksista. Pelipaikalla on kaksi hyvin erilaista pöytää, jotka antavat oman lisämausteensa tälle turnaukselle. Paikalla on kanttiini, josta saa päivän aikana pientä purtavaa. Osallistuvilta pyydetään 5e omavastuu.

 

Ilmoittautumiset 3.6. mennessä Konstalle konsta.kuorikoski@gmail.com<mailto:konsta.kuorikoski@gmail.com> tai 050 5438 938. Samalta kaverilta voi kysellä lisätietoa, jos joku asia jäi vielä askarruttamaan.

 

HUOM! Jos et seuraa sokkopingis-keskustelu listaa tai Sokkopingis Suomi -ryhmää Facebookissa, ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Tiedotus tapahtuu ensisijaisesti noiden kahden kautta.


Vepsä


 yhdessä latvialaisten ja Varissuon venäläisten vieraiden kanssa

 18.6 retki Vepsän saareen, keskellä Airiston ulappaa. Vesibussi 17 e/hlö (meno-paluu), lähtö klo 11.00 Turusta, paluu Vepsästä klo18.00, tarjoilu maksuton. Paikan päällä mahdollisuus saunoa ja uida, uimapuku ja pyyhe mukaan. Ilmoittautumiset 3.6 mennessä anu@vsn.fi<mailto:anu@vsn.fi> tai p. 0400398972, 20 henkilöä mahtuu mukaan.

 

Robin Hood Vartiovuoden kesäteatterissa

 

Kuvailutulkattu esitys "Robin Hood" Pe 5.7. klo 18 Vartiovuoren kesäteatterissa. Näytelmässä tämä lainsuojaton käy iloisine veikkoineen ryöväämään heiltä, joilla on yllin kyllin, auttaakseen heitä, joilla on kovin vähän. Kannoillaan Robinilla on Nottinghamin sheriffi, lainsuojattomien väsymätön saalistaja.

Liput 20 € (aikuiset sekä eläkeläiset) ja 18 € (lapset). Ilmoittautumiset 31.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen anu@vsn.fi<mailto:anu@vsn.fi> tai puhelimitse 0400 398972.  Lippujen oltava maksettu yhdistyksen tilille 31.5. mennessä (tilinumero: FI34 8000 1200 9716 05). Specsavers tukee tapahtumaa.

 


Muovipärekurssi 

 

Muovipärekurssi Rauhaniemessä 6.- 7.6.  klo 10 – 16. Kurssin vetäjänä toimii Hely Poranen. Kierrätysmuovipäreestä voi tehdä esim. sieni- tai marjakorin tai ostoskassin. Ilmoittautumiset 28.5. mennessä käsityövastaavalle, eli Noora Mäkelä p. 040-7086870,  noora15makela@gmail.com<mailto:noora15makela@gmail.com> tai toimistolle. Osallistujilta peritään tarvikemaksu käytettyjen materiaalien mukaan. Kurssipäivinä tarjolla aamu- ja iltapäiväkahvit.

 

Vertaistukiryhmä II

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko tiistaisin, seuraava ja kevään viimeinen kerta on 14.5. KLO 16-18.

 

Keramiikka-kurssi

Tulossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Tuulenpesällä, ohjaajana Anu Nurminoro. Lisätietoja asiasta antaa Helena Eskonmaa p. 050 409 4158.

 

Tieto auki 


kurssikalenteri kevät 2019 toukokuu

 

Huomioi mahdollinen remonttivaraus, jolloin kurssiaikatauluihin voi tulla muutoksia. Lisätietoja toimistolta.

 

Maanantait ovat Tieto auki -palvelun tuki- ja kotikäyntipäiviä sekä tiistait ja keskiviikot varsinaisia kurssipäiviä. Maanantaisin voit erikseen sovitusti tulla tutustumaan ja vaikkapa ottaa oman kannettavan laitteenkin mukaasi, jolloin voidaaan laitteillesi tehdä tarpeellisia päivityksiä. Tieto auki -palvelun ICT-asiantuntia Hannu Suvannon puhelintukiaika on maanantaiaamuisin klo 8 - 10 ja keskiviikkoaamuisin klo 8 - 9. Muina aikoina varaudu jättämään soittopyyntö vastaajaan ja kerro asiasi lyhyesti ja jätä myös puhelinnumerosi. Soita Tieto auki -palvelun tukipyyntö- ja muissa kuin ilmoittautumisasioissa palvelun puhelinnumeroon:

040 159 2688

 

Ilmoittaudu kursseille puhelimitse:

044 241 5321 tai sähköpostilla: toimisto@vsn.fi<mailto:toimisto@vsn.fi>

 

Kolmen tunnin kurssihinta 5 euroa sisältäen kahvin kastettavalla.

 

Kurssipäivät ja aiheet

 

Toukokuuu

Ti 14.5. klo 9:30 – 12:30 Kertaus: Windows-peruskäyttöä näppäinkomennoin ja ruudunlukuohjelmien käyttö.

 

Klo 13:00 – 16:00 Tietokone ja ruudunlukuohjelmat tutuksi.

 

Ke 15.5. klo 9:00 – 12:00 Applen iOS-laitteiden Safari-selain, sovelluskaupan (App Store) käyttö, erilaiset ruokakauppojen tarjoussovellukset sekä mobiilipankit.

 

Klo 12:30 – 15:30 Celianet tutuksi: Kirjojen lainaus, lataus ja siirto Daisy-soittimelle.

 

Ti 21.5. Klo 9:30 - 12:30 yleiskurssi: Ruudunlukuohjelmien avulla sekä tietokoneiden että kosketusnäyttöpuhelimien (iPhone/Android) tai tablettien (iPad/Android) käyttöä toiveiden mukaan. Kerro toiveesi ilmoittautuessasi kurssille.

 

Klo 13:00 – 16:00 iOS-sovellusten hallinta iPhonella tai iPadilla.

 

Ke 22.5. klo 9:00 - 12:00 iPhone ja iPad: Kalenteri-sovelluksen hallinta myös ääniohjausta käyttäen.

 

Klo 12:30 - 15:30 iPhone ja iPad: Kalenteri-sovelluksen hallinta myös ääniohjausta käyttäen.

 

Ke 29.5. klo 9:00 – 12:00 Daisy-soittimen käyttö.

 

Viikoittaiset liikuntavuorot

Kesätauko


Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän 


järjestämä Näkövammaisten leiripäivä

29. kesäkuuta 2019 , Klo 8.30- 16.00, Sinapin leirikeskuksessa, Sinapintie 74 Hyvä päivähän alkaa aamiaisella, niin jaksamme mukavan toiminnan parissa. Tarkoitus päivässä on mm. laulella yhdessä, hieman tutustua luontoonkin ja kokeillemme myös jotain kädentaitoakin harrastaa. Saunomiseenkin on mahdollisuus lounaan jälkeen (muista ottaa siis pyyhe ja peseytymisvälineet mukaan). Päivä päättyy n. klo 16.00 Hinta päivästä on 20e/ hlö (sis. aamiaisen, lounaan, päiväkahvin ja saunan sekä ohjelman) 4-12v. lapset 10e ja alle 4 v ilmainen  Leiripäivä maksu laskutetaan. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Tanjalle 7.6. mennessä puhelimitse 040-341 7244 tai meilitse osoitteeseen tanja.rantapere@evl.fi<mailto:tanja.rantapere@evl.fi>

 

Loimaan seudun Näkövammaiset tiedottaa

 

SILMÄ-kerho kokoontuu vielä kerran kevään aikana.

Ma 20.5. klo 14-16 Alastaron Tuttujen Tuvalla. Maukkaat ehtooehtoopualiskahveet nautittuamme luontokuvaaja Erkki Kallio kertoo linnuista ja niiden elämästä. Mennään kimppakyydein. Ilmoita kyytitarpeesi Leenukalle.

La 25.5. klo 13-16 osallistumme kesäkauden avajaisiin Rauhaniemessä. Ilmoittele osallistumisestasi ma 20.5. mennessä Leenukalle.

Tietoa kesän tapahtumista:

Ti 4.6. klo 14 Kesäkekkerit Alastaron Nuorisolavalla. Loimaan seudun Kuulo ry:n väkeä saapuu vieraaksemme. Tarjoilujen vuoksi myös oma väki ilmoittautuu viimeistään ma 27.5.

La 13.7. klo 14 alkaa DANNY-MUSIKAALI Suomen Kesäteatterissa Valkeakoskella. Lippu, kuljetus ja väliaikakahvit kustantaa varsinaisilta jäseniltä 30€, kannatusjäseniltä 40€ ja muilta osallistujilta 45€. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään ma 3.6.

To 1.8. Kesäretki Tammelan ja Lopen maisemiin kohteina Martti Puran metsäkirkko, Eerikkilän Urheiluopisto ja Marskin maja. Retken hinta kaikilta jäseniltä 30€ sisältäen opastukset, lounaan noutopöydästä, kahvit ja kuljetuksen. Ilmoittautumiset viimeistään su 21.7.

Tulevissa ääniposteissa on tarkempaa tietoa kesän tapahtumista. Kaikki ilmoittautumiset Leenukalle puh. 0442968003. Muistakaa kertoa myös erityisruokavalio.

Näkemisiin SILMÄ-kerhossa, retkillä ja muissa tilaisuuksissa!

Ihanaa kevättä kaikille!

 

Yhteystiedot

 

Läntinen Pitkäkatu 37, 20100 Turku, toinen kerros, ovisummeri. Toimiston sähköposti toimisto@vsn.fi<mailto:toimisto@vsn.fi>

Sari Ala-Tuuhonen, 

sähköposti sari@vsn.fi<mailto:sari@vsn.fi>,

p. 044 2415 441


Nina Tapanainen, 

sähköposti nina@vsn.fi<mailto:nina@vsn.fi>,

p. 044 2415 321 


Anu Helminen

 sähköposti anu@vsn.fi<mailto:anu@vsn.fi

p. 0400 398 972 

IT -asiantuntija Hannu Suvanto 

p. 040 159 2688

Hannun puhelintukiaika on ma klo 8 – 10 ja ke klo 8 – 9